VideoPrůvodce Salmovkou
 
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
  Zdravá škola - Základní a Praktická škola Tišnovská 116, Velká Bíteš  
   Organizace města - Příspěvkové organizace zřízené městem Blanskem | blansko .cz   Současné město Blansko - Školní zařízení a organizace | blansko.cz
TOPlist
 
eduroam
SmartClass+
 
GDPR
 
 
 

Slavnostní zahájení školního roku

V pondělí 4. září 2023 malým i velkým školákům začal nový školní rok. Nejinak tomu bylo i v naší základní škole. Na prostranství před budovou školy na Salmově ulici se pod paprsky ranního sluníčka již dlouho před osmou hodinou shromažďovali nastávající prvňáčci a žáci přípravné třídy, aby společně se svými rodiči slavnostně vykročili do nové životní etapy v podobě školní docházky.

Po slavnostních tónech státní hymny k přítomným promluvili starosta města Blanska Ing. Jiří Crha a ředitel školy Mgr. Josef Škvařil. Po skončení oficiální části před budovou školy se malí školáci společně s rodiči přesunuli do svých nových tříd, kde je paní učitelky seznámily s potřebnými informacemi spojenými se zahájením školní docházky.

Na pobočce v Dolní Lhotě proběhlo slavnostní zahájení nového školního roku tradičně ve školní tělocvičně. Přítomné pozdravila paní místostarostka Mgr. Lenka Dražilová společně s ředitelem školy a pedagogy. Na prvňáčky, kterých je letos v Dolní Lhotě rekordní počet, čekala nejen vzorně připravená samostatná třída, ale i malé překvapení v podobě školních triček.

Přejeme všem žákům, aby se jim ve škole líbilo, aby každý den získávali nejen nové znalosti a dovednosti, ale také spoustu krásných zážitků a dobrých kamarádů a aby školní rok 2023/2024 byl úspěšný a šťastný! 

Fotogalerie