VideoPrůvodce Salmovkou
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
  Zdravá škola - Základní a Praktická škola Tišnovská 116, Velká Bíteš
   Organizace města - Příspěvkové organizace zřízené městem Blanskem | blansko .cz   Současné město Blansko - Školní zařízení a organizace | blansko.cz
TOPlist
 
eduroam
SmartClass+
 
GDPR
 
 
 

Salmovka udržuje lyžařskou tradici
LVK Karolinka 2024

Ještě jsem byla u maminky v bříšku, když děti ze Salmovky začaly jezdit na lyžařské kurzy. Říká instruktorka letošního LVK ZŠ Blansko, Salmova 17. Nestorem a zakladatelem lyžařských kurzů byl v roce 1982 učitel tělocviku Miroslav Starý. Délka a tvar lyží se za tu dobu změnily, ale nadšení na kurzech zůstalo stejné. V lednu od soboty do soboty, každý rok, přijíždí brázdit sjezdovky žáci sedmých ročníků. Posledních 23 let užíváme krásy beskydských areálů Soláň a Karolinka.

V sobotu 6. 1. 2024 jsme sice odjížděli z deštivého Blanska, ale s vyhlídkou mrazivého počasí. A předpověď se do puntíku vyplnila. Ráno jsme se probudili do zimní pohádky zasněžené krajiny. Sjezdovku nám po deštích zachránil přírodní a umělý sníh. Lyžaři ze Salmovky využili skvělých podmínek. Začátečníci vybojovali své první krůčky na lyžích, zatímco pokročilí zdokonalovali vykrajování carvingových oblouků.

Děti určitě nebudou vzpomínat jen na „pot a dřinu“ na svahu, ale i na hlášky kamarádů po večerce. Kluci a holky se poznali jinak než ve školních lavicích. A to je nejdůležitější!

  • Všichni se začali více bavit, holky i kluci.
  • Naučila jsem se lyžovat. Líp jsem poznala svoje kámoše a ostatní spolužáky. Chutnalo mi jídlo. Příroda byla nádherná! Sranda s učiteli a s panem zdravotníkem na svahu. Děkujeme za zážitek na celý život :-)
  • Dobré jídlo, nejlepší je snídaně! Dobrý ubytování, hezká koupelna. Dobře se lyžuje. Není moc lidí a sníh je uhlazený. Dobrý akce. Třeba procházka byla skvělá. Naučila jsem se lyžovat díky učitelům a učitelkám.
  • I když jsem uměla lyžovat, ještě jsem se něco přiučila a zlepšila. Líbilo se nám sbližování s ostatními.
  • Líbil se nám výhled ze sjezdovky. Lyžování bylo super. Jídlo bylo dobré.
  • Dobrá komunita, příjemní učitelé, dobrý svah. Líbil se nám polední klid a navštěvovací doba.
  • Celý program na svahu je zábavný, avšak jízda ve skupinkáchje nejlepší. Na hotelu je úžasný personál a dobré pokoje. Je zde výborné jídlo. Učitelé učí skvěle družstva na lyžích a snaží se naše schopnosti posunout dál. Úterní procházka byla taky skvělá a hlavně odpočinková po lyžování. Nakupování v místním obchodě bylo taky super.

Fotogalerie