VideoPrůvodce Salmovkou
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
  Zdravá škola - Základní a Praktická škola Tišnovská 116, Velká Bíteš
   Organizace města - Příspěvkové organizace zřízené městem Blanskem | blansko .cz   Současné město Blansko - Školní zařízení a organizace | blansko.cz
TOPlist
 
eduroam
SmartClass+
 
GDPR
 
 
 

Letní družina (8. – 12. 7. 2024)

Den první - pondělí 8. 7.

Po příchodu všech dětí jsme se nejprve seznámili a řekli si, co nás v průběhu týdne čeká. Dali jsme si svačinu a vyrazili na slíbený program. Dopoledne jsme navštívili areál u Kostela svatého Martina. Kostelem nás provedla paní Zachovalová, zodpověděla všechny dotazy dětí, zahrála nám na varhany a ukázala kostelní zvony. Děti si zajezdily na kolech a odrážedlech, podívaly se na místní zvířátka a některé ochutnaly plody farní zahrady. Areál je běžně otevřený pro veřejnost.
Po dobrém obědě (koprová omáčka) jsme chvíli oddechli v družině a vydali jsme se na přehradu na nanuka a hřiště. Po návratu jsme si dali opět svačinu, která zmizela rychlostí blesku. Většina dětí má ráda tancování a zpívání na videa "Just dance", takže s prvními rytmy hudby chytly děti další vlnu energie a protančily se až do konce družiny.

Fotogalerie

Den druhý - úterý 9. 7.

Ráno jsme strávili na školním dvoře. Někteří hráli ping-pong, jiní malovali křídami na zem atd. Gábinka, Viktorka a Natálka nám nachystaly pohybovou hru, kterou jsme všichni prošli a vyzkoušeli.
Po svačině jsme se dali do tvoření. Navlékali jsme korálky, vytvářeli různé obrázky ze zažehlovacích korálků, Natálka si připravila "igelitový" workshop a ostatní malovali a…
Na oběd nám paní kuchařky nachystaly výborné pečené kuře s rýží.
Pak jsme chvíli oddechli v družině, a i když bylo velké teplo, museli jsme vyrazit ven za pohybem. Odpoledne jsme ještě před odchodem zvládli pár tanečků a hurá domů.
(Fotky se bohužel přeházely, takže nejdou tak, jak byly nafocené.)

Fotogalerie

Den třetí - středa 10. 7.

Středa byla ve znamení vysokých teplot. Využili jsme ranní chládek na školním dvoře a nejen, že jsme si tam pohráli, ale také posnídali. Svačina, která měla největší úspěch, byla, milí rodičové, párek s kečupem, rohlík a sodovka. :) Na desátou už jsme měli domluvený program Knihovny Blansko - Letní mrazení. Paní knihovnice Alice nás zavedla na zámeckou půdu, kde nám četla děsivé příběhy z Hororové čítanky od Jana Nejedlého. Následně jsme vymýšleli hrůzostrašná jména a pokřiky, které by mohly vydávat domácí spotřebiče a pomocníci. Nakonec jsme dostali pár kouzelných tipů, jak zaujmout a postrašit kamarády a rodiče.
K obědu jsme měli šišky s mákem. Paní kuchařky vždy trumfnou předchozí den.
Celé odpoledne jsme pobývali ve školní družině a hráli si, tvořili, tancovali. Také jsme si vyhodnotili dosavadní průběh našeho letního družinového tábora.

Fotogalerie

Den čtvrtý - čtvrtek 11. 7.

Velký den pro naši skupinku nastal právě ve čtvrtek. Čekal nás pěší výlet do Veselice. Počasí nám přálo a sluníčko se schovávalo za mraky. Cestu jsme si zkrátili autobusem a dojeli na Obůrku. Odtud už jsme šli pěšky směr Veselice. Po pondělním výletu, kdy jsme nahlédli do kostelní věže, už jsme trochu věděli, komu nedělají výšky úplně dobře. Nicméně všichni, až na jednoho, se odhodlali na rozhlednu vstoupit a zdolat ji. Ve dvou skupinkách jsme stoupali nahoru, dolů už to bylo pro některé oříšek. Zvládli to ale všichni a pokračovali jsme do Muzea včelařství ve Veselici. Byl to už jen kousek, jak jsme se před tím přesvědčili pohledem shora.
Cestou zpátky jsme se rozhodli, že z Obůrky raději pojedeme opět autobusem, abychom včas dorazili do školy. Dojedli jsme poslední kousky řízku a v restauraci U Jiřího si dali na občerstvení nanuka.
Na zastávce jsme měli možnost ještě nahlédnout na práci harvestoru v lese přes kameru dronu.
Ve škole už jsme stihli jen posvačit a už začali vyzvánět telefony a zvonek… Byl čas jít domů.

Fotogalerie

Den pátý - pátek 12. 7.

Poslední den jsme začali na školním dvoře. Nanosili jsme svačiny, pití....a během chvilky začalo pršet. :(   Déšť neustával, a i když někteří byli nadšení a chtěli zůstat venku, stěhovali jsme se zase do družiny. Opět jsme vytáhli korálky, pastelky a fixy a začali něco tvořit. Pro mnohé se stala ten den největší zábavou takzvaná židličkovaná.
Nejvíce se však všichni těšili na bowling. Pro jistotu jsme si vzali deštníky a pláštěnky a šli jsme. Po cestě nám hřmělo, burácelo, naštěstí jsme došli včas. Děti se rozdělily do skupinek, objednaly si pití a už hřmělo a burácelo na bowlingu. Pan provozní nám přišel říct, že začátek byl zvukově podobný turnaji dospělých mužů. S nevolí dětí jsme s paní učitelkou rušily objednávky hranolek, protože ve škole nás čekal lepší oběd - špagety. Ani na zpáteční cestě naštěstí nezmokli.
Oběd, si troufnu říct, chutnal všem. Dokonce i Viktorka si jednou přidala. Paní kuchařky se o nás pěkně celý týden staraly, proto jsme jim vytvořili malé, velké poděkování.
Odpoledne zase pršelo, což nám překazilo plány vyrazit ven. Zabavila nás však oblíbená židličkovaná.

Fotogalerie

Celý týden velmi rychle utekl. Všechny děti se během něj pěkně stmelily a až na každodenní :) občasné postrkovačky a hádky, se k sobě pěkně chovaly.

Budeme se těšit zase v září.

Petra Bufková a Veronika Hladíková