O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
GDPR
 
Webmail
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Vánoce v přípravné třídě

V předvánoční čas jsme v přípravné třídě podnikali mnoho aktivit. Navštívili jsme Městskou knihovnu, kde si pro nás paní knihovnice připravila poutavý a vtipný program. Cestou zpět do školy jsme se stavili podívat na vánoční stromeček a zazvonit na zvoneček pro splněná přání.

Ve třídě jsme si celý adventní čas pouštěli koledy, zpívali, tvořili vánoční přání nebo ozdoby ze studeného porcelánu, které si žáci odnesli domů na stromeček. Poslední den před prázdninami jsme se šli podívat na blanenský Betlém, který se dětem moc líbil. Při příchodu zpátky do třídy na všechny čekaly vánoční dárky. Radost z nich byla veliká. O to větší ještě byla, když nás navštívili Spolužáci – kamarádi a společně si se svými mladšími kamarády zahráli deskové hry.

To, že jsou Vánoce především svátky klidu, sounáležitosti a pohody jsme si připomněli při pouštění lodiček, kdy všichni žáci se zaujetím sledovali, jakým směrem se jejich svíčka vydá. Poté jsme si už všichni popřáli krásné Vánoce a začalo to správné těšení se na Ježíška a užívání vánočních prázdnin.

Fotogalerie