O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
 
 
Webmail
 
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Úspěch starších dívek ve florbalu

Dne 30. 11. 2021 proběhlo okresní kolo základních škol ve florbalu starších dívek. Turnaj se odehrál na sportovní hale v Blansku. Těchto bojů se zúčastnilo 6 škol.

Naše hráčky na začátku úvodního utkání předváděly spíše bojácný výkon. To se ale změnilo po prvním poločase. Nastoupila uvolněnost, pohoda, vzájemná důvěra a hlavně víra ve vítězství. Hráčky začaly spolupracovat, navzájem se povzbuzovaly a sehrály se i na hrací ploše.

Díky tomuto impulzu jsme vyhráli skupinu a postoupili přímo do semifinále. Tam nás čekal již známý soupeř Velké Opatovice. Tento zápas byl pro nás jeden z nejdůležitějších na turnaji, i přesto naše reprezentantky zachovaly chladnou hlavu a tým Velkých Opatovic porazily – stejně jako ve skupině.

Finále pro nás bylo třešničkou na dortu, kterou si šla naše děvčata užít, a nejen ona!!! Napínavý zápas poskytl všem divákům krásnou sportovní podívanou. Na obou stranách byly k vidění rychlé, přesné, chytré kombinace, zákroky brankářek, prudké, přesně mířené střely, ale dokonce i sporné okamžiky.

Ačkoli měl pro nás finálový zápas hořký konec, výsledné druhé místo je pro nás famózním úspěchem. Dokázali jsme si, že táhnout za jeden provaz se vyplatí.

 

Fotogalerie