O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Události
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
VideoPruvodce Salmovkou
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku
TOPlist
 
eduroam
 
SmartClass+
 
 
 
Webmail
 
EduPage
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Naši žáci mají stříbro z mistrovství Evropy

Martin Fajmon a Lukáš Hanák, žáci ZŠ Salmova a členové klubu Olympia Blansko, dosáhli skvělého úspěchu na ME v baseballu žáků do 12 let.

Mistrovství se konalo ve Vídni ve dnech 5. 7. - 9. 7. 2022. Všechna utkání se vysílala živě na You Tube. Češi ve skupině nejprve porazili Rakousko, Francii a Německo. V semifinále si poradili s jedním z favoritů s Holandskem 6:1. V infarktovém finále nakonec podlehli týmu Německa až ve druhém prodloužení 9:10. 

Je to další z řady mezinárodních úspěchů reprezentantů blanenského klubu, který těží z dlouhodobé a úspěšné spolupráce se ZŠ Salmova.

Mladí sportovci si ale o prázdninách moc neodpočinou. Na přelomu července a srpna Lukáš Hanák a Martin Fajmon odlétají na MS v baseballu do 12 let na exotický Taiwan.

Tím jejich reprezentační akce ale nekončí. Před odletem na Taiwan se budou chlapci snažit se spolužákem a spoluhráčem Davidem Sitarem postoupit z kvalifikačního turnaje společné evropské a africké části Little League o postup do světového finále v USA. Kvalifikací soutěže Little League se účastní regionální výběry po celém světě. Jihomoravský výběr zvítězil v rámci ČR a postoupil tak do dalších bojů v Holandsku. Finálová utkání Little League World Series se v USA hrají na Lamade Stadium s kapacitou až 45 000 diváků. 

Budeme blanenským baseballovým nadějím držet palce, aby se jim na nadcházejících turnajích dařilo a mohly si zažít atmosféru světového finále.

 

Fotogalerie