O nás
Kontakty
Úřední deska
Dokumenty školy
Kalendář akcí
Aktuality
Výuka
Školní jídelna
Školní družina
Archiv
Salmovka
Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17
ZDRAVÁ ŠKOLA - ŠKOLA PRO ŽIVOT
Škola podporující zdraví. Žádost o přijetí - přestup na Salmovku eduroam
Aktivní škola.
TOPlist
 
Město Blansko
 
Městská knihovna Blansko
EduPage
 
Webmail
SmartClass+
Školní poradenské pracoviště Domů ZŠ Dolní Lhota MŠ Dolní Lhota Jídelníček

Den otevřených dveří na ZŠ Salmova

Stalo se již tradicí, že Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 pořádá v měsíci březnu Interaktivní den otevřených dveří. V letošním roce se brány školy otevřely široké veřejnosti v sobotu 7. března a zájem návštěvníků byl rekordní.

Pro všechny příchozí byla připravena pestrá interaktivní prohlídka, kterou provázeli průvodci z řad žáků a zaměstnanců školy. Na jednotlivých stanovištích se mohli návštěvníci nejen podrobně seznámit se školní budovou či novými odbornými učebnami, ale pro všechny zájemce byla připravena také řada praktických činností pod vedením pedagogů.

Nejen budoucí školáci si tak mohli vyzkoušet pokusy z chemie či fyziky v nově rekonstruovaných odborných učebnách, v tělocvičně se zapojili do pohybových aktivit a v pracovně výtvarné výchovy mohli dát prostor své fantazii pomocí různých výtvarných technik. Svoji manuální zručnost si děti ověřovaly ve školních dílnách a virtuální výukový svět se jim otevřel při práci s interaktivní tabulí, zatímco rodiče si zkoušeli edukační pomůcky za odborného výkladu pracovnic školního poradenského pracoviště. To vše bylo doplněno řadou drobných aktivit určených mladším dětem v učebnách 1. stupně.

Trasa prohlídky končila ve školní cvičné kuchyni, kde bylo pro návštěvníky připraveno malé občerstvení se zaměřením na zdravou výživu.

Děkujeme všem návštěvníkům za projevenou přízeň a těšíme se na shledanou při dalších podobných akcích.

 

Mgr. Josef Škvařil

Fotogalerie