Školní události -
Minivařečka
Svátky jara se kvapem blíží. A právě proto byla i naše dvě
poslední setkání velikonoční.
12. 3. 2015
K Velikonocům patří bylinky a špenát, tedy něco zeleného. My
se pustili do přípravy „zelených“ šneků z listového těsta. Plnili jsme je
sýrem, šunkou a špenátem. Moc se nám povedly. Třeba i Vás někdo na Velikonoce
pohostí touto dobrotou.
Recept:
Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, poklademe kolečky
šunky a plátky tvrdého sýra. Poslední vrstvu tvoří spařený listový špenát
ochucený solí, pepřem a česnekem. Těsně zamotáme do rolády a krájíme na tenká
kolečka. Ta na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme kmínem. Pečeme
dozlatova.
26. 3. 2015
Obarvit vajíčka není nic jednoduchého. To si vyzkoušely i děti
na dalším předvelikonočním setkání. Natvrdo uvařená vajíčka jsme ještě horká
barvili na zeleno, modro, červeno, žluto i oranžovo. Nakonec přišlo
zdobení. Polepili jsme je malinkými papírovými kytičkami a srdíčky. Byla to
trošku „piplačka“, ale zdařilo se.
A příště, to už bude po Velikonocích, si ukážeme, co dobrého
se dá vykouzlit z vajíček uvařených natvrdo.
Hezké velikonoční svátky!
Vlasta Plchová
|