Školní události -
Štědrovečerní menu
TYPISCHES ÖSTERREICHISCHES WEIHNACHTSABENDMENÜ
(typické rakouské štědrovečerní menu)
Projekt němčinářů deváťáků.
Nejprve týden příprav. Povídání o vánočních zvycích
v Rakousku…Výroba vánočních přání… Recepty… Nákupy… Pozvánky…
Pak náročná tříhodinová realizace. Vaření, pečení… příprava
slavnostní tabule.
A co vlastně žáci připravili? Bramborový salát (podle tradičního rakouského
receptu) a vídeňský řízek. Jako dezert byl podáván jablkový závin, tedy štrůdl,
s ořechy a rozinkami.
Všem moc chutnalo!
(Celý projekt se, myslím, moc vydařil. Což mě nesmírně těší).
Mgr. Vlasta Plchová
A jak projekt hodnotili samotní žáci…
- Bylo to super, bezva, bomba…Moc se mi to líbilo. Jídlo mi
moc chutnalo. (Filip Zajíc)
Celý týden byl super. Prostíral a dekoroval jsem stoly.
Nejdříve jsem si myslel, že to bude otrava, ale bylo to dobrý. (Ján Puškáš)
Skvělé prostředí, perfektní nálada…Všechny skupiny připravily
výborná jídla. Zřejmě to bylo i tím, jak jsme se na vše těšili a jak jsme byli
do vaření celí zapálení. (Petr Musil)
Moc se mi líbilo vaření. Byla dobrá atmosféra. (Nikola
Dohnalíková)
Projekt byl úplně super. Vařit byl výborný nápad. Přinesla
jsem tatínkovi ochutnat náš bramborový salát. Moc mu chutnal. Od teď prý budu
salát doma připravovat jenom já. (Alexandra Poláková)
Já osobně jsem se na projekt moc těšila. I nakupování bylo pro
nás docela zábava. (Martina Králová)
Sice jsem si pobrečela u krájení cibule, ale…bylo to moc fajn.
Příjemná atmosféra. Povídali jsme si , jídlo se moc povedlo. (Iveta Dostálová)
Moc dobře jsem se najedl. A štrůdl bych teď zvládl upéct úplně
sám. (Štěpán Machač)
Líbilo se mi, že jsme si fakt všechno uvařili a upekli sami.
(Pavlína Bejčková)
|